lördag 15 januari 2011

Mönsterknåpar




Jag tycker inte att mina mössor är helt perfekta ännu, men det tar sig! Ikväll har jag ritat lite till och vill sy upp ett gäng, men klockan blev för mycket för att väsnas med maskinen..
Varför kan det inte finnas en knapp där man kan sänka väsnevolymen? Hm. Kanske låter olika maskiner olika mycket? Min overlock låter en hel del och om barnen somnat så är det bättre att använda den andra. Men det är ju inte lika kul.. ;)

4 kommentarer:

LINDUS sa...

Hej igen.
Vi har samma overlock...kanske därför jag oxå ibland får lite konstiga stygn.
Jag har haft min maskin kanske 1 år snart... men jag har inte grejat så mycket med den med olika sömmmar och så men mina inställningar jag har är defenetivt inte samma som i boken!
Jag brukar få dra åt trådspänningen mycket hårdare och på säkerhetssömmen så får jag dra åt massor annars så blir det alldeles slappt.
jag kan ta kort på den inställningen jag använder mest om du vill o skicka dig så kanske det kan hjälpa dig lite.

Madelene sa...

Det är så roligt att framställa mönster och få dem precis som man vill ha dem. :0) Vi har 3 plans hus och jag har mitt syrum på bottenplan medan barnen har sina rum på överplan, så de hör inte alls när jag väsnas och bankar där nere! Det är verkligen toppen. Jag sydde förut i köket och så länge jag sydde så sov faktiskt barnen, men vaknade då jag slutade att sy. Så det är på 2 vis. Antingen sover de av tystnaden eller så sover de av att man gör ljud av sig. Finns nog inget mitemellan tror jag. Och som du säger så är det synd att maskinerna skall väsnas så mycket.

Åsa Tidqvist sa...

Har barnen väl somnat kan jag brötapå med vilken maskin som helst, men visst låter overlocken mer än de andra. Fin blogg du har, lägger upp dig på min lista om det är okej?

dajj sa...

Jag borde också justera mitt mössmönster lite. Blir lite mer sugen nu när du håller på med! =)

Mina barn börjar vänja sig vid overlockljudet vid det här laget. N har ju vuxit upp med det och T skruvar inte lika mycket på sig längre så det kanske går att vänja din trio också? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...